20 Temmuz 2008

He ain't gonna jump no more!

Aradan bir kaç ay geçmiş son yazımdan beri. Klasik bi şekilde hep "yarın yazarım ya" diye diye bu kadar zaman erteledim yazıyı. Neyse daha az zırva, daha çok haber.

Mayıs ayı sınavlarla geçti; ales, kpds, okul finalleri falan. Çoğuna hazırlıksız girmeme rağmen konuştuğum pek çok kişiden daha iyi bekliyordum ki sonuçları oldukça iyiydi. Genel öğrenci psikolojisine göre sınavlar bitince insanın rahatlaması gerekir ama son sınıf öğrencisine böyle birşey olmuyormuş.

İnsanın gidecek bir okulu ve kesin bir hayat hedefi olmayınca ve çevresindeki insanlar da dolaylı yollarla dahi olsa "hadi oğlum ne yapacaksan yap, boş boş durma" demeye başladıysa psikolojisi çok rahat bozuluyor, doktor kapısını çalacak kadar daralabiliyormuş. Ha deli değilmişim onu öğrendim en azından.

Haziran itibariyle önce yüksek lisansa başvurma, sonra ondan vazgeçip iş arama, sonra "iş olayını kısa tutar seneye yüksek lisansa giderim" deme gibi çeşitli fazlardan geçtim. Sonuçta bir kaç iş seçeneğine bakıldı, "yok bana gelmez" denip üzerine düşülmedi, başka seçeneklere yönelindi...

Neyse kısacası hala ne nasıl olacak hiç bir fikrim yok ve hala "hmm" diyerek bakmaktayım etrafa. En azından canımı daha az sıkıyorum ve şu 1 aylık arayış süreci falan ayrı bir deneyim oldu.

Bu saçma sapan işler dışında nelerle uğraştım? Hmm bakalım... Mass Effect oynadım, Stargate: Atlantis izledim ve ikisinden de memnun kaldım. Ekran kartımı 4. defa yaktığım için ve elimde de birikmiş bir miktar para olduğu için yeni ekran kartı aldım; dolayısıyla tamamen çulsuzum şu anda.

Yeni bir masaüstü campaigni açacaktım ancak fırsat olmadı. Onun yerine msn üzerinden bir campaigne başladım ve dün oynattığım son oyunda grubu havaya uçurmak suretiyle o hikayeyi sona erdirdim. Yeni karakterlerle devam edilecek elbette.

Geçen zaman içinde pek çok ıvır zıvır film izleyip bir kaç kitap okumuş olsam da hala bir şeyler eksik gibi geliyor. Daha çok kitap bulmam gerek sanırım.

Fazla uzatmanın anlamı yok sanırım, 3 aylık bir rapor için yeterli uzunlukta. Sonraki updatelerin içerikleri konusunda başka planlarım var, bakalım ne kadar kafamı toplayabileceğim.

2 yorum:

Aslı "TILSIM" Palabıyık dedi ki...

Bitirdik okulu da ne oldu? Yüksek lisans için kadro açılması lazım, annem çalış diyor, vs vs. o yüzden yaşadığın bunalımı çok rahat anlayabiliyorum, bakalım sonumuz ne olacak :(

DhargaN dedi ki...

"party e kıllık olsun diye her türlü çirkefliği yaptım" yazmamışsın onisis efendi... o kadına vururken sopamı kullandırtsaydın ve gözüne soka soka yazdığım warcryımı saysaydın yaşıyor olacaktık! gaz mühendisi banditlerin yaptıklarını hiç saymıyorum...

neyse ondan öte... ben daha "üzülme be oğlum" diycek konuma gelemedim (ben de amca oldum hala aliyle ayşenin yaşları oranını falan bulmaya çalışıyorum ama... neyse...) fakat etrafımdan gözlemlediğim kadarıyla bir şekilde bi kulbuna oturtuyorsun onisis. canın sıkılacak illaha ki ama manasız heder etme kendini yani. yani baksana daha ilk başvurundan başarı elde etmişsin. bi "hiç bir şey olmasa bile bu var" diyebileceğin bişey var. yabarsın yani... hadi gid...