04 Nisan 2008

Holy Inquisition

Bugün kapıyı iki tane full plateli ve greatswordlu adam eşliğinde koyu pelerinli, kafasında kırmızı bir şapka olan bir herif çaldı. "Engizisyondan geldik, sizi sorguya çekicez. Büyücü çıkarsanız yakacağız" dediler. "Beni vakti zamanında çok yakmaya çalıştılar, hatta bi kere de yaktılar ama işe yaramadı" diyecektim ki, böyle dersem daha değişik yöntemlere başvurabilecekleri aklıma geldi.

Neyse gördüğünüz gibi hayattayım hala. En son saçma sapan bir soru sordular, ben de döverek dışarı attım hepsini. Adam da giderken cevaplarımı not ettiği defteri düşürmüş. Eğer burayı okuyorsa, buraya yazayım da zavallı adam işinden olmasın.

S1- Adınız, yaşınız ve sosyal güvenlik numaranız nedir?
C1- Siz yanlış geldiniz sanırım, amerika değil burası. Vergi numara mı vereyim o olur mu? Olmaz mı? Peki. Adım Deniz, yaş 23. Bu arada şu yanınızdaki arkadaşa söyleyin etrafı karıştırmasın.

S2- Başkalarından görüp imrendiğiniz özellikler var mı? Varsa neler, neden ve ne zaman?
C2- Var ama söyl... Ehm... Evet var. Temiz bir zihinle, psikolojik ve sosyolojik (ve elbette ekonomik) engellere takılmadan hareket edebilen herkese özenirim. Bu sorunun amacı nedir? Yoksa bu özellikleri bana kazandıracak mısınız? Hayır demek... Buna da peki.

S3- Kendinizi tanımlamak için bir meyve seçin ve nedenini açıklayın.
C3- Soruları bırakıp emir vermeye başladınız, çok hoş. Bir düşünelim... Pek bi armut diyesim var ama bu soruya cevaben değil. Muz sanırım uygun olacaktır. Nedenini açıklamak zor ama sembolik anlamlarının yanında kabuğunun yarattığı eğlence ile içinin bambaşka bir olay olmasına bağlayabilirim sanırım. Kabuğu güzel kokuyo bi de çürümeye başlayınca, ne alaka sormayın.

S4- Sizi etkileyen bir parça var mı? Müzikal anlamda yani.
C4- Dido - Here with Me. Sıkılmadan dinleyebileceğim sayılı parçalardan birisi. Roswell'le falan da alakalı ki bayılırdım o diziye de. Bu soruların büyücülükle bağını hala çözebilmiş değilim ayrıca.

S5- Favori kahramanlarınızın herhangi bir ortak özelliği mevcut mu?
C5- Hmm... Favori kahramanım yok aslında. Ama fazlasıyla "iyi" karakterlerden nefret ederim, tiksinirim hatta. Aptallık derecesinde kötü tipler için de hislerim aynı. Smallville'in Clark Kent'i ve Kyle XY'ın Kyle'ına kafa atma isteğim bambaşka.

S6- Bir DnD karakteri olsaydınız ne olurdunuz?
C6- Hileli soru değil mi bu? Büyücü dememi bekliyorsunuz sanırım ama hayır. Bir kaç sene önce deseniz bu cevabı verirdim belki ama artık pek sanmıyorum. True neutral bir thief yada fighterı tercih ederim. Tabi wizarda multilemekten çekinmem o başka. (hmm bu pek iyi olmamış aslında. Silse miydim bu cevabı ne)

S7- Üç film (Neden üç tane hala bilmiyorum), bir dizi, bir de oyun karakteri seçin.
C7- Ee... Fight Club'dan Tyler Durden, PotC'dan Captain Jack Sparrow, Bourne serisinden Jason Bourne, BSG'dan Dr. Gaius Baltar ve KotOR serisinden HK-47. Aralarındaki bağı siz kurun, beni uğraştırmayın artık.

S8- Kafir olmanız bir tarafa, dünyadaki 7 büyük günahtan hangisi sizce en zararlısı?
C8- Kafir olmam bir tarafa? Dünya çapında en zararlısı açgözlülük (a.k.a. avarice) ama bireysel bazda tembellik (a.k.a. sloth). Dünyanın tüm tembelleri! Birleşin! Ama şu zararlarına rağmen onlar olmadan bu dünya olmazdı, kim ne kadar itiraz ederse etsin.

S9- "İyi ki..." ve "Keşke..." dediğiniz birer olayı belirtin.
C9- İyi ki bundan 12 sene önce, yerde o magic kartını bulduk (aslında ben bulmadım da neyse), iyi ki gameshow'da frp köşesi vardı, iyi ki bir önceki yaz yüzüklerin efendisini okumuşum. Hepsi birbiriyle bağlantılı.

Keşke kısmından emin değilim. "Keşke daha sorumluluk sahibi birisi olabilseydim" diyeceğim ama... Kendimle çelişmiş oluyorum bunu söyleyince. Bunu sayın işte uğraştırmayın beni.

S10- En beğenmediğiniz özelliğiniz nedir?
C10- Yorulmadınız mı hala? Ben yoruldum. Tembellik ve sorumsuzluk en hoşuma gitmeyen özelliklerim. Bir de kafamın sadece belli aralıklarda çalışmasına sinir oluyorum. Öğleden önce uyanınca ne yaptığımı ne söylediğimi bilmememden nefret ediyorum. Daha sayayım mı?

S11- Dini inançlara ve geleneklere bağlı mısınız? Siyasi düşüncenizi şekillendiren nedenler neler?
C11- Buna cevap vermemi beklemiyorsunuz herhalde? Tamam bekliyorsunuz, anladım, öyle aptal aptal bakmayın suratıma. Ne dini inançlara ne herhangi bir yerel geleneğe bağlıyım. Başkaları benim hareketlerime karışmadığı sürece kendi cahiliyetleri içinde boğulup ölebilirler, kendi kayıpları. Hala kozmik bir gücün tek bir gezegeni dolduran, kendi arasında düzgün iletişim kurmaktan yoksun, içgüdüsel olarak kendinden aşağı gördüğü canlılardan daha yoksun, hayvan bozması bir ırkı evrendeki en üstün canlı olarak ilan edip muhatap almasını aklım almıyor. Kendilerine gönderildiği varsayılan kitapları düz anlamlar çıkartan algılayan bu insanların, birden fazla aynı şeyi söyleyen dinin varlığıyla bile tüm "hak dini" iddialarının çöktüğünü fark etmemeleri ise beni apayrı üzüyor. Ancak dediğim gibi, herkesin inancı kendisine.

Siyasi düşünce kısmına hiç girmek istemiyorum ama, pratikte liberal teori de daha özgürlükçü (komünist demeye dilim varmıyor. haddim değil.) olduğumu söyleyeyim. Bu kadarıyla yetitin. Ayrıca bu sorular neden bitmedi hala? Kaç soru var ki orda?

S12- A wizard has turned you into a mudkip. Is this awesome? (Y/N)
C12- Neh?

S13- We herd u liek mudkipz (Y/N)
C13- EEEH YETER LAN! Kalkın ulan, defolun! Si...

Yazıya devam ettirememiş ne yazık ki. Defteri elinden kapıp kafasına vurmuştum adamın. Daha soruları vardı sanırım ama bi kısmını yırtmışım elinden çekerken defteri. Yanındaki adamların da kılıçları plastikti sanırım, küçük kız çocukları gibi ağlayarak kaçtılar. Garip.

4 yorum:

OttO dedi ki...

"Koşun lan koşun! Röportaj yapıyolar! Çekiyo mu abi? Hankı kanal?.."


Yalnız, hankı diye konuşan eleman röportaj diyebiliyor o ayrı. De de ayrı...

Oguzhan Dag dedi ki...

magic kartını bulan bendim :)

gameshow ondan önceydi ama, o dergiyi keşfetmemiş olsam nası biri olacağımı düşünmek hala korkutuyor beni. fanboyluk gibi olacak ama şu andaki müzik, edebiyat, sinema zevkimin oluşmasını sağlamıştır gameshow, sever sayarım.

Silvalinionisis dedi ki...

Fanboyluk değil de, gameshow iyi dergiydi be. şimdi olsa okunmaz ama aynı tarz dergi o ayrı.

FRoST dedi ki...

Bulduğunuz magic kartı bana aitti! Yok ya, maça kızını kaybetmiştim ben :P